10 POGREŠAKA KOD ISCRTAVANJA OBRVA

 1. PROŠIRIVANJE PROSTORA IZMEĐU OBRVA
  1

  Prilikom iscrtavanja obrva, uobičajena je tendencija uklanjanja manjih i udaljenih dlačica. To širi prazan prostor između dvije obrve i izgleda neprirodno na licu. Da biste definirali dio obrva koje treba ukloniti, stavite četkicu za šminkanje kod unutarnjeg kuta oka i usmjerite ju vertikalno do unutarnjeg ruba obrva. Pazite da ne uklonite ništa dalje od ove točke.

 2. ODGOVARAJUĆA BOJA KOSE I OBRVA
  5e83a1cf982c1600ef379b89d7c2dcd5.jpg

  Bojenje ili izbjeljivanje kose ne znači da morate bojiti ili izbjeljivati svoje obrve. Izaberite prirodnu smeđu boju olovke za obrve. Držite boju suptilnom i nikada ne bojite istom bojom i kosu i obrve.

 3. IGNORIRANJE PRIRODNOG OBLIKA
  shutterstock_414015061

  Potražite prirodni oblik obrva! Ponekad se skriva ispod dlačica i može poboljšati vaš izgled. Nemojte uvijek skrivati oblik ispod “na crtu” iscrtanih obrva. Pokušajte slijediti oblik prirodnog luka tako da se donji rub obrve podudara s gornjim lukom oka.

 4. BLAGO KOSE OBRVE
  maxresdefault

  Ako imate vrlo malo dlaka na obrvama, nikada ih ne ostavljajte takvima. Uložite u dobru olovku za oči i popunite praznine s malim, kratkim i brzim potezima. To će oponašati prirodni izgled vaših obrva. Pazite pri odabiru boje olovke koja je blizu boji vaših dlačica.

 5. PREKOMJERNO UKLANJANJE DLAČICA S GORNJEG RUBA OBRVE
  157606624.jpg

  Gornji rub obrva treba popuniti zato što upravo on daje konačan oblik obrve, ako pak mislite da ne izgleda lijepo, potražite profesionalan tretman koji pružaju mnogi saloni za uljepšavanje. Nikada ne uklanjajte višak dlačica s gornjeg ruba obrve, jer će to pokvariti prirodni oblik vaših obrva.

 6. NANOŠENJE SJENILA ZBOG KOJEG OBRVE IZGLEDAJU PRE DEBELO

  Ako ne želite biti u centru pažnje, nemojte pretjerano naglašavati sjenilo na kapcima. Punije i deblje obrve izgledaju sjajno, ali kada su umjetno stvorene, one plijene izgled cjelokupnog makeupa.

 7. NE POKUŠAVAJTE IMATI IDENTIČNE OBRVE
  beauty-blended-brown-dusty-pink-Favim.com-3985606

  Definitivno biste željeli da obje vaše obrve izgledaju identično i da imaju simetričan oblik, no nemojte se previše truditi zato što bi to moglo završiti kobno. Nitko nema jednake obrve, to je NORMALNO!

 8. OBLIKOVANJE OBRVA NA PREUSKE ILI PREŠIROKE
  eyebrow-makeup-tips

  Ne dopustite da oblik obrva bude preuzak ili preširok. Slijedite prirodnu dužinu obrva. Da biste pronašli gdje završiti, uzmite četkicu za šminkanje i postavite je okomito prema nosu i nagnite je od ruba nosa na način da dodiruje vanjski kut očiju. To će biti završna točka vaših obrva.

 9. ISCRTAVANJE OBRVA PRIJE NANOŠENJA PUDERA

  Šminka obrva treba izgledati isto kao i vaše lice. Međutim, ako ispunite obrve prije nego što nanesete puder, tada se one ističu i ne idu dobro s ostatkom šminke. Nanesite bazu na lice i najprije nanesite puder, a zatim iscrtajte obrve. Bolje izgleda, a ne razmrljate obrve tijekom nanošenja pudera.

 10. UKLANJANJE DLAČICA PRIJE TUŠIRANJA
  age_rf_photo_of_tweezing_brows.jpg

  Uvijek se pobrinite da čupkate obrve nakon tuširanja. To čini ovaj omraženi proces čini malo manje bolnim. Budući da je vaše lice nakon tuširanja čisto, lakše je oblikovati obrve.

  Ako trebate savjet, kritiku ili podršku, slobodno se javite!
  Čitamo se! :*

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s