MISS – CASTING2

700_5550

Ove subote, 22.4. u Caffe baru Guliver, zatvorili smo prijave na Izbor za Miss Koprivničko-križevačke županije! U drugom krugu castinga 4 djevojke prošle su na sam izbor koji će se održati 4.5. u Hrvatskom domu u Križevcima!

700_5548

Žiri: manekenka Marija-Izabela Rajić, direktorica Izbora za Miss Hrvatske Iva Kontek Loparić, prošlogodišnja pobjednica izbora za miss Koprivničko-križevačke županije Marinela Miklečić, vlasnik licence Mladen Marendić i moja malenkost. Izabrali smo djevojke koje će se boriti za titulu najljepše!

700_5555

U dva castinga, u Križevcima i Koprivnici, ukupno je izabrano 11 djevojaka koje će se družiti, razmjenjivati iskustva, posjećivati razna mjesta i najvažnije od svega – dobro se zabaviti. Uz slike s castinga, malo ću vam objasniti kakve novosti nam ove godine donosi Izbor za Miss!

700_5564

Ove godine Miss Hrvatske slavi 25 godina postojanja i tradicije. Utrka za novu krunu zlatarne Prahir kreće kroz 19 županijskih izbora gdje se biraju buduće finalistice izbora Miss Hrvatske 2017.

700_5569

Aktualna Miss Hrvatske Angelica Zacchigna ugostit će 20 finalistica u prekrasnoj Istri, jer tradicija je da Miss Hrvatske priprema finale u regiji odakle potječe novoizabrana Miss Hrvatske. Ove godine u zemljopisnu kartu upisali smo ljepote Istre te njezine tradicije i običaje. Istra – spremi se, stižu najljepše djevojke iz cijele zemlje koje sa sobom osim ljepote nose običaje i tradiciju, a dobile su titulu najljepše djevojke u svojim županijama.

700_5575

Prije grandioznog finala izbora Miss Hrvatske, djevojke moraju proći pripreme s mentorima iz raznih područja koji im pomažu u usavršavanju potrebnih vještina i postizanja boljih rezultata. Pripreme se sastoje od pet kategorija koje se boduju, a to su Sport & Fitness, Talent, Intervju, Multimedija i Top Model.

700_5617

Ana-Marija Petonjić

Svaka kategorija ima svog mentora, kao i popis zadataka koje finalistice trebaju položiti. Svaka kategorija boduje se sa 50, 30, 20 i 7×10 bodova, a djevojke koje pobijede u pet kategorija direktno idu u superfinale izbora za Miss Hrvatske.

Esmeralda Marčeta

U samoj završnici finala Miss Hrvatske 2017. predstaviti će se 20 finalistica, u drugom krugu biti će izabrano 10 djevojaka od kojih pobjednice pet kategorija ulaze direktno u finale, kao i Miss Medija birana u suradnji sa portalom Dnevnik.hr te četiri djevojke koje izabere ocjenjivački sud na završnici izbora Miss Hrvatske.

700_5626

Antonela Tkalčec

Djevojka koja pobijedi, osim što osvaja raznorazne primamljive nagrade, kreće u avanturu svog života. Buduća Miss Hrvatske godinu dana ima veliku odgovornost, predstavlja svoju domovinu na svjetskom izboru- Miss World te predstavlja svoje običaje i kulturu koju objedinjuje kao županijska predstavnica i nova Miss Hrvatske 2017. Predstavljam vam 5 kategorija kroz koje će se Missice pripremati za Miss World:

700_5629

Izabela Pepelko

Kategorija Sport & Fitness obuhvaća procjenu razine funkcionalnosti tijela i kondicijskih sposobnosti. Boduje se po principu 50, 30 , 20 i 7×10. Pobjednica kategorije ulazi u superfinale izbora za Miss Hrvatske.

700_5633

Ivona Petonjić

Kategorija Talent obuhvaća sposobnost, darovitost i nadarenost. U ovoj kategoriji se daje mogućnost finalisticama da pokažu svoje talente s kojim će se predstaviti na Miss Hrvatske i Miss World. Mentori pomažu finalisticama da kroz ovu kategoriju nauče svladati tremu, ali i usavršavaju ih za nastup kako bi što bolje prezentirale svoj talent. Boduje se po principu 50, 30, 20 i 7×10. Pobjednica kategorije ulazi u superfinale izbora za Miss Hrvatske.

700_5636

Ana-Marija Balaško

Kategorija Intervju obuhvaća vježbe pravilnog izgovora, retorika i ponašanje pred kamerama. S mentorom finalistice vježbaju davanje intervjua, a snimljeni materijali komentiraju se sa djevojkama te se boduju se po principu 50, 30, 20 i 7×10. Pobjednica kategorije ulazi u superfinale izbora za Miss Hrvatske.

700_5637

Ivana Šignjar

Kategorija Multimedija obuhvaća edukaciju i zadatke bazirane na društvenim mrežama te kako da se djevojke predstave kroz pisani intervju. Od trenutka pobjede na županijskim izborima, finalistice dobivaju različite zadatke kroz društvene mreže te snimanje i objavljivanje fotografija sa različitom tematikom. Mentori educiraju djevojke o dobrim i lošim stranama interneta i društvenih mreža te ih podučavaju kako sebe pravilno prezentirati u virtualnom svijetu. U ovoj kategoriji je naglasak na znanju, komunikativnosti, kreativnosti i snalažljivosti, a bodovanje je po principu 50, 30, 20 i 7×10. Pobjednica kategorije ulazi u superfinale izbora za Miss Hrvatske.

700_5642

Iva Kontek Loparić, direktorica Izbora za Miss Hrvatske

Kategorija Top Model obuhvaća cjelokupan dojam koji djevojka ostavlja svojim držanjem, hodom, načinom odijevanja i ponašanjem. Mentorica pomaže djevojkama kako savladati vještine hodanja po pisti i poziranja pred kamerom. Osim toga, finalistice uče kako se lijepo ponašati, pravilno odijevati i šminkati. Boduje se po principu 50, 30, 20 i 7×10. Pobjednica kategorije ulazi u superfinale izbora za Miss Hrvatske.

700_5661

700_5666

Marija-Izabela Rajić i ja

Eto, sada kada znate kategorije koje čekaju pobjednicu županijskog izbora, predstaviti ću vam jednu predivnu priču koja dokazuje da ljepota Missica nije samo izvana, nego i iznutra!

700_5603

Ove godine uz izbore organiziran je i veliki humanitarni projekt „Njegujmo život“ koji će buduća Miss Hrvatske predstavljati na izboru Miss Svijeta u kategoriji Beauty with a Purpose. Projekt je napravljen u suradnji s poznatom vinarijom Kutjevo d.d. 

700_5598

Naime, najbolji kutjevački rose dobio je novu etiketu koju je dizajnirao Iggy Popović, u suradnji s modnom blogericom Ivanom Dobrovoljec poznatijom kao Holly Style, a butelje ovog vina  moći će se kupiti na svim županijskim izborima kao i na pripremnim događanjima i glavnom izboru Miss Hrvatske. Jedan dio prihoda od prodaje namijenjen je udruzi Debra (Društvo oboljelih od bulozne epidermolize).

700_5597

Jednu takvu butelju potpisanu od svih naših dosadašnjih Misica nova Miss Hrvatske nosit će za aukciju na dobrotvornom balu izbora za Miss Svijeta. Za 25 godina postojanja napravljena je i nova raskošna kruna od srebra i cirkona koju je izradila zlatarnica Prahir s kojom će se okruniti svaka buduća Miss Hrvatske.

700_5592

Na grupnim fotografijama nažalost nisu sve djevojke, jer su neke od njih bile spriječene doći. Sve djevojke posjetiti će sponzore par dana prije samog izbora, kada će se održati i glavna proba sa direktoricom Izbora za Miss Hrvatske, Ivom Kontek Loparić.

UPOZNAJMO PREKRASNIH 11 FINALISTICA!

1. Petra Ivorek

700_8960

Volim rolanje u ljeti navečer i gledanje serija, obožavam igranje sa svojim kućnim ljubimcima te odlazak na more!

2. Antonela Tkalčec

700_8973.jpg

Obožavam čokoladu od kokosa i sve proizvode vezane uz kokos, te šetnje u prirodi i vinogradu jer me smiruju i imam vremena razmišljati o svemu.

3. Izabela Pepelko

700_8985

Volim trčanje i vožnju bicklom, obožavam životinje te volim izlaske u kino i putovanja!

4. Ivana Šignjar

700_9003

Skupljam male šećere i ovisnica sam o filmu Dirty dance, gledam ga bar jednom tjedno!

5.Esmeralda Marčeta

700_9011

Komunikativna sam, uvijek nasmijana i vedrog duha. Volim putovanja, vožnje biciklom, druženja s prijateljima i izlaske.

6. Ivona Petonjić

700_9070

Dolazim iz sedmeročlane obitelji, imam prirodno duge trepavice i ne volim piti mlijeko, ali pijem kavu s mlijekom.

7. Ana-Marija Petonjić

700_9122

Po struci sam kozmetičarka tako da se odmah može shvatiti da volim uređivati sebe i druge, ali ipak smatram da je unutarnja ljepota puno važnija od vanjske.

8. AnaMarija Balaško

1

9. Kristina Štrkalj

2

10. Daria Čolig

3

11. Anamarija Bugarin

52463

 

Sada, kada ste upoznali svih naših 11 ljepotica, vrijeme je za promo dio, a o nagradama koje se uručuju pobjednici moći ćete čitati sljedećom prilikom!!!


700_5650

Torbica: Lyubka
Majca: Stradivarius
Tutu suknja bradshaw: Modatak.net
Sandale: H&M 

700_5657

Pozdravlja vas vaša Izzita! :*

Photo: Luka Krušec, Atelier Fly (WEBINSTAGRAMFACEBOOK)

Čitamo se! :*

One thought on “MISS – CASTING2

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s