Romana Pavliša ili Anna Moor? Drugi singl?

annamoor-2b

I: Tko je zapravo Romana Pavliša?
R: Ja sam Romana Pavliša, iz Koprivnice. Imam 25 godina i ne mogu točno reći tko sam. Isprobala sam raditi i naučiti milijun stvari i sve to pokušavam primjeniti u svakodnevnom životu.

I: Kada si odlučila zaploviti u glazbene vode i tko su prve osobe koje su prepoznale talent?
R: Baka i ostatak obitelji odavno su primjetili da volim voditi glavnu riječ i da imam puno energije koju moram izbaciti. Baka me odvela u crkvu da čujem dječji zbor i tamo me primjetila jedna časna sestra koja mi je odmah dala da pjevam Božićni solo! Imala sam samo 5 godina. Nakon toga sam počela pjevati po lokalnim dječjim natjecanjima, a jedna od prvih javnih osoba je Vanna, koja me pozvala da s njom otvorim koprivničku gimnaziju. Pjevala sam s njom ‘Ne govori sve na glas’.

anamoor-sinagoga2

I:  Kako si došla u prvi bend?
R: U prvi bend me pozvala koprivnička glazbenica Helena Hraščanec, dakle moj prvi bend je bio Praline & Fast Food s kojima sam kasnije izdala i svoj prvi album za Aquarius records.

I: Kada si shvatila da je glazba tvoj poziv?
R: U prijelaznom razdoblju između osnovne i srednje škole, kad sam išla na prijemni za flautu u srednju glazbenu školu u Varaždin!

annamoor-sinagoga3

I:  U koliko si bendova pjevala?
R: Dosad sam pjevala u otprilike 7 bendova i dosta projekata koji traju po par mjeseci npr. In Memoriam Toše Proeski, back vokali za film Duh u močvari, soundtrack za filmove, Be aware and share – Švicarski projekt za pomoć izbjeglicama (dokumentarac)…

I: Rano si počela nastupati s bendom?
R: Nastupala sam s 15 godina u dvorani Lisinski sa Pralinama u sklopu festivala Mlade nade Jazza. To je bio jedan od prvih ‘ozbiljnijih’ nastupa s bendom.

annamoor-sinagoga4

I: Koji ti je koncert bio najbolji? Gdje?
R: Fest Jazza Koprivnica iako sam tamo bila organizator, a ne izvođač. Vidimo se i ove godine!

I: Jesi li često nastupala? Kako dalje teče tvoja pjevačka karijera?
R: Unatrag godinu dana često nastupam s bendom Gelato Sisters koji osvaja publiku kvalitetnom glazbenom izvedbom u jazz, swing i rock’n’roll retro stilu. To je ljudima zanimljivo jer na ovim prostorima nema puno bendova tog stila. Imam, mogu reći, dobru i kvalitetnu zaradu. Mjesečno imam minimalno 5 nastupa sa njima, a kada tome pribrojim i ostale projekte, dovoljno zaradim da bih to mogla nazvati poslom koji mi omogućava lagodan život.

img_8128

I: Što po tebi pjesma treba sadržavati da bi bila jednako popularna i dirljiva danas, kao i za deset godina?
R: Za mene trajnu pjesmu čini suradnja s kvalitetnim glazbenicima koji zajedno sa mnom mogu kreirati pjesmu koja će dugo trajati. Bitno je da bude dobro odsvirana, da bude sve na svojem mjestu. Naravno, bitan je i tekst pjesme koji treba biti iskren i dati publici dio mene. Upravo zato postoji projekt Anna Moor čije vrijeme tek dolazi. Pripremamo vam DRUGI singl! Hehe 😉

lutak02

I: Sad se baviš samo glazbom?
R: Studiram kineski.

I: Bojiš li se kamere?
R: Neeee (smijeh)!!! Volim kameru. Volim snimati spotove, intervjue i s vremenom sam naučila biti opuštena.

I: Mnoge ljude zanima da li si zadovoljna svojim partnerom, “za kojeg svi znaju” I da li mi možes ukratko opisati kako ste se upoznali?
R: Upoznali smo se prije cca 10 godina preko zajedničkog prijatelja, također fotografa i snimatelja. Do sad smo puuuno radili zajedno. Neke stvari se dogode ne planirano pa je predivno i kreativno prijateljstvo poprimilo neku novu dimenziju. Jako sam zahvalna na tome.

annamoor-photos-lutak

I: Kako ti i Dinko poslovno funkcionirate? Bude li nesuglasica?
R: Nema nesuglasica, Dinko je nevjerojatno kreativan i svaka njegova ideja mi je potpuno bliska. Imam 100% povjerenja u njega. Uostalom, on je i kreator vizualnog identiteta Anne Moor.

Anna Moor ne postoji u knjizi rođenih, već se rađa kao individualka kroz koncept „Lutak“, kao vizualno i emotivno biće. Svojim debitantskim glazbeno-vizualnim projektom stvara intiman odnos s publikom, gradeći priču kroz iskustva i sjećanja iz nedaleke prošlosti. – Dnevnik.hr

I: Koje su 3 osobine koje bi istakla kod Dinka, I što te prvo oborilo s nogu kod njega?
R: Skromnost, talentiranost i duhovitost. On je osoba s 1 000 000 ideja koje uvijek iznosi na duhovit način. Toliko je skroman da nikad ne želi priznati koliko je zapravo genijalan, ali dovoljan su dokaz angažmani koji mu svakodnevno stižu.

img_8045

I: Gdje kupuješ krpice?
R: Kod mene nema pravila. Od Hrelića i koprivničkog sajma ponedjeljkom, pa do suradnji sa poznatim hrvatskim dizajnerima npr. Zoran Argović, Marina Sportiš  (Marina design – moja omiljena dizajnerica u zadnje vrijeme), Trash and Candy (pin up stil)…

I: Što te inspirira?
R: Odnosi među ljudima, svakodnevne stvari koje pročitam, druge kulture i države te pomisao na moja daleka putovanja (Francuska, Nizozemska, Belgija, Njemačka, Češka, Poljska, Las Vegas, ali uskoro slijedi i Azija! Kina, Japan!)

I: Studiranje kineskog je povezano sa željom za dalekim putovanjima?
R: Naravno, planiram se iduće godine prijaviti za stipendiju kineske vlade koja omogućava studiranje kineskog u Kini, no imam plan nastupati i u Japanu, Tajlandu, Tahitiju itd. Njima je naša kultura izuzetno egzotična i privlačna.

lutak-teaser-photo

I: Tvoja najljepša uspomena iz 2016.godine je…
R: Moj prvi singl Lutak i Fest Jazza Koprivnica koji organiziram zajedno s drugima iz koprivničkog Jazz kluba.

I: Možemo li očekivati nove pjesme u skorije vrijeme? 
R: Da, očekujte ubrzo novi singl o kojem ne želim otkrivati detalje! Sve u svoje vrijeme.

img_8127

I: Planovi za budućnost?
R: Kineski, pjevanje, kineski, snimanje, kineski…

I: Poruka za kraj?
R: Laganini!

lutak-teaser-photo“Ja sam sve ono što je raslo 25 godina kao sastavni dio nekog drugog, 
zajedno sa strahovima, apsurdom, mislima o slobodi, a sad je postalo
gotovo  odvojenim bićem koje je skupilo hrabrosti izložiti se svijetu.”

Redatelj videospota i, uz Annu, kreator vizualnog identiteta je Dinko Šimac.

Hvala Romani na ugodnom razgovoru uz kavicu, želimo joj puno uspjeha i da nastavi kao što je i krenula! Anna, sretno u Kini!!!
A vas dragi moji molim da mi predložite koga bi htjeli bolje upoznati! Koga ćemo što priupitati? Slobodno mi se javite s prijedlozima!
Čitamo se! :*

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s